Microneedling

Microneedling är en av de populäraste terapeutiska ansiktsbehandlingarna som passar för olika hudproblem hos män och kvinnor.

 

Microneedling gör mikro-hål på hudytan som skapar tusentals mikrokanaler och orsakar en kontrollerad skada i huden. Som en följd av dessa hål stimuleras elastin- och kollagenproduktionen som är en del av  hudens naturliga process för att återskapa ny hud och som förbättrar hudens struktur och kondition samt nybildande av kapillärer. 

 

Det kan krävas en serie med microneedlingsbehandlingar för att du ska få ett maximalt kosmetiskt resultat. Microneedling kombineras med tillämpning av speciella serum som anpassas efter kundens behov och önskat resultat. En behandling föregås alltid av en konsultation då din unika behandlingsplan skapas där din microneedlingsbehandling anpassas efter dina behov. Ansiktsbehandlingen varar i 50 minuter och för bästa resultat bör den upprepas med 2-6 veckors mellanrum beroende på behandlingsplanen. 

 

Huden blir tillfälligt röd efter en microneedlingsbehandling och du kan även uppleva lite torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad i ett par dagar efter ansiktsbehandlingen. Efter behandlingen får du råd av behandlaren hur du skall sköta din hud så att den får ut det bästa av microneedlingsbehandlingen. 

Microneedling är en mycket effektiv ansiktsbehandling som ökar produktionen av naturliga elastiska komponenter och kan jämföras med andra metoder såsom fraktionerad laser men med mycket färre biverkningar. Microneedling kan utföras på alla hudtyper och hudfärger