Hifu

Ansiktslyft utan kirurgiskt ingrepp 

HIFU – Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud

 

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som inte kräver återhämtningstid. HIFU är en mycket säker metod som ger få biverkningar. HIFU har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

 

Du som kund kan förvänta dig visst behandlingsresultat som direkt efter behandlingen, men även ökad täthet av kollagen i det behandlade området som utvecklas över tid, ca 3-4 månader. De första

3 – 4 veckorna i processen märker du av en förbättrad hudton, minskade porer och reduktion av finare linjer.

 

Direkt efter behandlingen kan du märka av lättare biverkningar som kan består av ökad rodnad, lite svullnad, lite obehag eller smärta, dunkande känsla i tinningarna/över benytorna, i enstaka fall kan små röda märken på huden uppstå som är övergående. 

Obehag kan kännas under behandlingen och som mest 2-3 timmar efter, men brukar avta nästa dag. Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Att känna något efter behandlingen är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Huden kommer att kännas ”tightare” efter behandlingen beroende på slappheten i huden innan behandlingen. Vid vissa enstaka fall kan ömhet finnas i det behandlade området upp till 14 dagar efter behandlingen.

 

Rekommendationer efter behandling:

Undvik direkt exponering till UV utan solskydd. Ät gärna C vitaminer och antioxidanter efter behandlingen. Undvik Bastubad och intag av alkohol en vecka efter behandlingen.