Behandling mot rynkor

Behandling mot rynkor med toxiner i estetiskt syfte används mot rynkor vid ögonvrårna så kallade kråksparkar, vid skarpa linjer mellan ögonen som kallas glabella, som gör att du ser arg eller trött/ledsen ut, och kan även användas för att ta bort eller minska pannans horisontella linjer. Det finns även andra områden i ansiktet och hals som ger en föryngrande effekt vid antirynkbehandling och som du kan få råd angående vid en konsultation.

 

Toxiner är ett säkert och lättillgängligt alternativ för den som vill bli av med sina rynkor och fina linjer som uppkommer med åren. Behandling mot rynkor  med toxiner är enkel och rätt utförd ger den ett naturligt ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Injektionsbehandling med botulinumtoxin typ a blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du har kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

 

Behandling mot rynkor med toxiner utförs oftast på redan befintliga rynkor och linjer, men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig om man har ärftliga anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur. Om vecken beror på att ansiktets vävnader förlorat sin elasticitet och huden blivit slapp så är inte toxiner som behandling ett alternativ utan då bör fillersbehandling övervägas.

 

Innan behandlingen mot rynkor med toxiner utförs sker en konsultation där du som kund får information om vad en behandling med toxiner bedöms uppnå på dig. Du får även rekommendationer på alternativa behandlingar i de fall toxiner inte bedöms vara den behandling som kan uppnå det resultat du förväntar.